Kotitalousvähennys

Vähennystä saa tavanomaisesta kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä sekä kunnossapito- ja perus-parannustyöstä. Myös omien tai puolison vanhempien tai isovanhempien kotona teetetyistä töistä voi saada vähennystä.

 
Vähennykseen oikeuttavat mm. remontointi, putki- ja sähkötyöt sekä lämmitysjärjestelmien uusiminen, parantaminen ja korjaaminen; ei kuitenkaan uudisrakentaminen.
Vähennys lasketaan arvonlisäverollisesta hinnasta. Vähennystä saa vain työn osuudesta, ei esimerkiksi materiaaleista. Kotitalousvähennyksenä voit vuonna 2019 vähentää 50 prosenttia ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yrittäjälle tai yritykselle maksamastasi työkorvauksesta tai 20 prosenttia maksamastasi palkasta sekä palkan sivukulut.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2019 on 2 400 euroa vuodessa. Summa voi koostua pelkästään kotitalous-, remontti- tai tietotekniikkatöistä tai näistä kaikista. Vähennykseen liittyy vuotuinen 100 euron omavastuuosuus.

Maksimivähennyksen eli 2 400 euron vähennyksen saat, jos vuonna 2019 yritykseltä ostamissasi palveluissa työn osuus on yhteensä 5 000 euroa [(5 000 x 50 %) - 100) = 2400 euroa]. 

Vähennys on henkilökohtainen, joten pariskunta voi vuonna 2019 saada yhteensä 4 800 euron vähennykset. Puolisoille vähennys myönnetään siten, kun he ovat sitä pyytäneet. Jos 2 400 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen.

Tutustu myös Verohallinnon ohjeeseen: Kotitalousvähennys verotuksessa

 
Huom ! Arvoasiakas toimittaa aina yksityisille asiakkaillensa laskun mukana esitäytetyn kotitalousvähennyskaavakkeen!